Achtergrond info begeleiders Huub Claessens

hans eijsackers

Biografie Hans Eijsackers (foto hierboven)

Hans Eijsackers (Den Haag 1967) heeft klassiek piano gestudeerd aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam (bij onder andere Jan Wijn) en aan de Mozart Akademie in Krakow.

Hij won tweemaal de Zilveren Vriendenkrans van het Concertgebouw Amsterdam en was winnaar van het Maria Christina Concours. Tevens was hij te horen in vele soloprogramma’s met onder meer recitals in New York en Londen.

Eijsackers is een veelgevraagde liedbegeleider en won met Henk Neven de Mees Pierson Prijs in 2008. Als vaste pianist is hij verbonden aan het Internationaal Vocalisten Concours in ’s-Hertogenbosch.

Afgelopen jaren was hij te gast bij onder meer het Orlando Festival, het Grachten Festival en het Giergiev Festival.

Als hoofdvakdocent piano en kamermuziek is Eijsackers verbonden aan de conservatoria van Den Haag en Tilburg en onlangs benoemd tot professor Liedgestaltung aan de Hochschule in Düsseldorf.

JUSTIN-B-EN-W-700x700

Biografie Justin van Uum (foto hierboven)

Justin van Uum (Meerssen 1989) begon op 13-jarige leeftijd met het bespelen van de akoestische gitaar. Na anderhalf jaar verwisselde hij deze voor basgitaar, waarna hij in verschillende bands ging spelen en zich voorbereidde op het conservatorium.

Nadat Van Uum op 18-jarige leeftijd was toegelaten tot het conservatorium te Maastricht, ging hij naast basgitaar, ook contrabas studeren.

In zijn studietijd heeft hij lessen gevolgd bij Philippe Aerts, Claudius Valk, Jos Machtel en Stefan Lievestro. Daarnaast heeft hij deelgenomen aan verschillende workshops van onder meer Robben Ford, Jimmy Haslip, Dean Brown, Jeff Lorber, Yuri Honing en Philippe Catherine. Van Uum studeerde in 2012 af in het hoofdvak elektrische basgitaar aan het conservatorium te Maastricht, in 2014 sloot hij de master contrabas af aan hetzelfde conservatorium.

In november 2011 won Van Uum de EU-jazz award te Heerlen, waarvoor hij onder andere het kunstwerk “Snap Your Fingers” van de Meerssense kunstenaar Marc Truijen (zoon van Hans Truijen) mocht ontvangen.

Momenteel is hij actief als muzikant en als docent bij de Sound Academy te Maastricht. In zijn nog jonge carrière speelde Justin o.a. Frank Giebels, Ewout Pierreux, Peter Hermesdorf, Ron van Stratum en vele anderen.

math scheffer

Biografie Math Scheffer (foto hierboven)

Math Scheffer (Born 1956) studeerde klassieke piano (bij onder andere Hedy Schneider) en schoolmuziek aan het Conservatorium Maastricht. Daarna volgde hij een cursus arrangeren aan het conservatorium in Hilversum bij Jerry van Rooyen. Bij Rob van Kreeveld en Johan Clement legde hij zich toe op de jazz.

Scheffer werkte samen met Toon Roos, Leo Janssen, Arnoud Gerritse, Ron van Stratum, John Engels, Eddie Engels, Henk Meutgeert, Jan Voogd, Jan van den Boomen, Eef Alberts, Fay Claassen, Suzanne Schneider, Norbert Gottschalk, Esmee Bor-Stotijn en Janice Lakers.
Hij speelde in de big bands van Charly Green, Willy Schobben, Henk Kraus en bij de jazzrockband Jazzyrama. Hij werkte mee aan een aantal cd’s, in 2007 verscheen zijn solo-cd ‘Impressions’.

Sinds 1985 is Scheffer verbonden aan het Conservatorium Maastricht. Vanaf 1991 doceert hij piano aan de afdeling jazz/pop. Daarnaast was hij docent piano jazz aan de conservatoria in Leeuwarden en Groningen, waar hij tevens hoofd van de afdeling lichte muziek was.

Naast zijn werk als docent en musicus is Scheffer actief als organisator van jazzconcerten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>