Huub Claessens

Claessens-Huub-02

Huub Claessens, veelgeprezen bas-bariton en saxofonist, komt op 26 september even terug naar de plaats waar hij is geboren en getogen, Ulestraten. Hij geeft dan in de TIENDSCHUUR van Kasteel Vliek in Ulestraten, omringd door de daar geëxposeerde kunstwerken van Pieter Defesche en Hans Truijen, een uitzonderlijk en uniek concert.

Claessens studeerde solozang, saxofoon en opera aan het Conservatorium van Maastricht, waar hij cum laude slaagde. Hij ontwikkelde zich als een gevierd solist, was laureaat van de Koningin Elisabeth Wedstrijd voor zang en zong bij o.m. de Salzburger Festspiele, de Wiener Staatsoper, La Monnaie in Brussel, Théâtre des Champs-Élysées in Parijs, de Nederlandse Opera.

Daarnaast heeft hij zich tijdens concerten in b.v. Wenen, Stockholm, Birmingham en Amsterdam laten kennen als een begenadigd saxofonist. De laatste jaren ontwikkelt Claessens, thans woonachtig in Wenen, zich ook nog als jazz-vocalist met optredens in o.m. Jazzland Vienna.

Tijdens het optreden in de Tiendschuur, dat om 20.00 uur begint, komen al deze aspecten van dit muzikale multitalent aan de orde: hij zingt liederen van o.m. Claude Debussy, Richard Strauss, Jacques Ibert, maar laat zich ook horen met zang, sax en flügelhorn in bekende en onbekende jazz-standards. Claessens wordt daarin bijgestaan door de pianisten Hans Eijsackers (klassiek), Math. Scheffers (jazz) en de eveneens uit Meerssen afkomstige bassist Justin van Uum. Voor meer achtergrondinformatie over deze musici volg deze link.

Entree: 12.50 euro. Kaarten te koop bij Boerenbond/Aveve te Ulestraten en Cigo, Beekstraat Meerssen. Tevens te reserveren op: tel.043-3643281 tussen 18.00 uur en 19.00 uur of via e-mail: jacques.giesen@planet.nl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>