Defesche &Truijen

Fotograaf: Peter Cox

(Zelfportret Hans Truijen)

Dit jaar is Meerssen in de ban van Kunst en Natuur! Vanaf 25 september tot en met 11 oktober kunt u tijdens het Cultuurevenement 2015 Meerssen weer genieten van een divers programma waaronder de expositie van werken van Defesche & Truijen.

Defesche & Truijen

“Kleuren van het leven”, zo zou men de expositie van werken van Pieter Defesche en Hans Truijen, die eind september, begin oktober in de Tiendschuur van Kasteel Vliek te Ulestraten wordt gehouden, het best kunnen omschrijven. Beide kunstenaars, die allebei in de gemeente Meerssen (Ulestraten en Rothem) hebben gewoond, gaven immers op hun eigen specifieke, dikwijls flamboyante manier vorm én kleur aan vele aspecten van het leven.

Defesche & Truijen zou men evengoed kunnen rekenen tot de “Amsterdamse Limburgers “ zoals Molin, Lataster, Diederen en anderen, ook al hebben ze hun leven grotendeels in het Limburgse doorgebracht.

Meer weten over Defesche? Volg deze link! Voor meer informatie over Truijen klik hier!

Verzameld werk

Op de expositie zijn werken van na 1975 te zien, die in bruikleen zijn gegeven door Museum Van Bommel van Dam Venlo, het Stedelijk Museum Roermond, Marc Truijen (zoon van Hans Truijen) en de familie Truijen, Léon Mommers en DSM.

Waar en wanneer

De expositie is in het laatste weekeinde van september en de eerste twee weekeinden van oktober voor het publiek geopend. Directeur Rick Vercauteren van Museum Van Bommel van Dam houdt vrijdag 25 september een inleiding op de expositie, die vervolgens door de wethouder van Kunst en Cultuur van Meerssen, Maureen Gubbels wordt geopend.

Opening: 25 september om 19.00 uur (inleiding door Rick Vercauteren, vervolgens opening door wethouder Maureen Gubbels).

Openingstijden: 26 & 27 september, 3, 4,10 & 11 oktober van 11.00 tot 17.00 uur.
Tiendschuur Kasteel Vliek, Ulestraten.

P.D. O_D,Kinderen bij fontein,170 x 170 cm,1992

‘Kinderen bij Fontein’ (1992). Fotograaf: Peter Cox

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>