Vertelfestival

vrienden basiliek meerssen - basiliek in vogelvlucht

Het Vertelfestival is een initiatief van “Stichting Vrienden van de Bibliotheek”, in samenwerking met de organisatie van het Cultuurevenement “Meerssen in de ban van…” en vindt dit jaar voor het eerst plaats op 27 september.

Vijf charismatische sprekers vertellen, op vijf spraakmakende plekken in groot Meerssen, drie keer een verhaal van 15 minuten.

Alle vertellers steken van wal met hun eigen verhaal vanaf 14.00, 15.00 en 16.00. Het publiek kan (met de fiets) gemakkelijk op tijd zijn bij elke volgende locatie om daar weer naar een verhaal te luisteren. De volgende locaties zijn ingericht als ‘vertelhotspot':

  • In Meerssen vertelt Ellen Timmermans op het NS Station. Het thema is ‘reizen’. De uitwijklocatie bij slecht weer is Ontmoet Anna (Stationsplein 1).
  • In Bunde vertelt Jan Gulikers op het plein voor de Aw Kerk (Burchtstraat 2) De uitwijklocatie bij slecht weer is de Aw Kerk.
  • In Geulle (beneden) vertelt Karel Majoor op het Kerkplein over de luisterrijke geschiedenis van Geulle. De uitwijklocatie bij slecht weer is het credozaaltje op het Kerkplein.
  • In Ulestraten vertelt Rouke van der Hoek bij het Heilig Hart beeld op de Sint Catharinastraat verhalen rondom de oorlog.  De uitwijklocatie bij slecht weer is kasteel Vliek.
  • In Rothem vertelt Mariëtte van Kan bij de Oliemolen (Geuldalweg 18). Thema van haar vertelling is de Meerssense School. Uitwijklocatie bij slecht weer is het tunneltje onder de A79.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>